050 5499 995 liina@liinasievers.fi

#FIRSTBEAT

Palaudu!

FIRSTBEAT -hyvinvointimittaukset

Harva tulee ajatelleeksi, että fyysinen kunto on yhtä kuin vapaa-ajan laatu. Hyväkuntoisena arki rullaa paremmin, ja töiden jälkeen jää energiaa myös kotiaskareisiin ja harrastuksiin. Tieto omasta kunnosta toimii tehokkaana herättäjänä ja motivaattorina aktiivisempaan liikkumiseen ja terveellisempiin elämäntapoihin sekä auttaa ymmärtämään tämän hetkisen kunnon vaikutukset omaan elämään.

Toisaalta myös arjen kuormittavuus vaikuttaa palautumiseen. Jos koet voimakasta stressiä, nukut huonosti ja syöt huonosti, voit olla varma, että tavoitteellisen liikunnan aloittaminen ilman aiemmin mainittujen riskitekijöiden tarkastelua vie sinut entistä huonompaan kuntoon. Tässäkin Firstbeat- mittauksesta on sinulle hyötyä.

#LIINASIEVERS

Life style coach, personal trainer, occupational therapist and sexuality advisor

Contact

Ask more about personal training, sexual counseling and business lectures!

All being put together to meet individual’s or company’s needs.

Ask for more details!

050 5499 995
liina(at)liinasievers.fi

Reception:

Wanha Satama
Pikku Satamakatu 3-5, 00160 Helsinki

MInua kiinostaa:

7 + 8 =

#FIRSTBEAT

Wpuld you like to know how FIT you really are ..?

What Firstbeat does is ..

You learn to manage stress

 • Recognize activities that cause stress
 • Identify consuming factors in personal life and work
 • Perform better

 

You learn to enhance recovery

 • Understand how to recover better and replenish your resources
 • Identify moments of recovery
 • Understand how to improve your sleep quality
 • Feel more energized and focused

 

You learn to exercise right

 • Find the optimal level and right type of exercise for you
 • See the fitness and health effects of physical activity, calories and daily steps
 • Increase the functional quality of your life

 

How it works:

 1. Just measure your heartbeat for 3 days; work, sleep and leasure.
 2. Get a personal report and see the factors that affect your wellbeing and performance.
 3. Get personal feedback and start making changes for the better
 4. 82% of Firstbeat users have been able to improve stress management, exercise and quality of sleep..

  Price: 169€ / person

  FIRSTBEAT -hyvinvointimittaukset
  Harva tulee ajatelleeksi, että fyysinen kunto on yhtä kuin vapaa-ajan laatu. Hyväkuntoisena arki rullaa paremmin, ja töiden jälkeen jää energiaa myös kotiaskareisiin ja harrastuksiin. Tieto omasta kunnosta toimii tehokkaana herättäjänä ja motivaattorina aktiivisempaan liikkumiseen ja terveellisempiin elämäntapoihin sekä auttaa ymmärtämään tämän hetkisen kunnon vaikutukset omaan elämään.

   

  Toisaalta myös arjen kuormittavuus vaikuttaa palautumiseen. Jos koet voimakasta stressiä, nukut huonosti ja syöt huonosti, voit olla varma, että tavoitteellisen liikunnan aloittaminen ilman aiemmin mainittujen riskitekijöiden tarkastelua vie sinut entistä huonompaan kuntoon. Tässäkin Firstbeat- mittauksesta on sinulle hyötyä.


  •••

  Palautumisen merkitys arjessa – Olisiko Firtbeat –mittauksesta minulle hyötyä?

  Sydän, tuo ympärivuorokautinen elämänmoottori, jyskyttää rinnassasi tasaiseen tahtiin. Se kuljettaa lävitseen 7000 litraa verta vuorokaudessa. Se on hereillä, vaikka sinä nukkuisit. Mitä paremmassa kunnossa sydämesi on, sitä paremmin sinä voit. Sopivan kuormittavalla liikunnalla, säännöllisellä aterioinnilla ja laadukkaalla levolla pystyt vaikuttamaan koko kehosi hyvinvointiin, ja nimenomaan sydämesi kautta.

  Stressitekijät alkavat kuormittaa kehoasi haitallisesti siinä vaiheessa, kun riittävän moni palikkatornin palanen alkaa pidemmällä aikavälillä pysyvästi rapistua ja murentua. Riittämätön uni ja  riittämätön palautuminen päivän aikana, huonolaatuinen ruoka, jatkuva kiire ja liian kovatasoinen, tai riittämätön,  liikunta alkavat pitkällä aikavälillä heikentää jaksamistasi. Tämä vaikuttaa koko elämänlaatuusi.

  Satunnaiset ja hetkelliset heitot arkirutiineissa kuuluvat elämään. Tärkeintä olisikin miettiä, miten tasapainossa oma jaksamisesi ja arjen hektisyys ovat keskenään.

  Positiivinen stressi saa sinut innostumaan asioista ja kohottaa vireystasoasi päivän aikana niin, että jaksat touhuta. Negatiivinen stressi aiheuttaa väsymystä, uupumusta, saamattomuutta, huono-unisuutta, painajaisia, kärttyisyyttä, ruokahaluttomuutta, mielihyväsyömistä, seksuaalista haluttomuutta, masentuneisuuden tunteita, ja kaikkea muuta sellaista, mikä tuntuu huonona kehossa ja mielessä.


  •••

  Unen merkitys

  Tiesitkö, että jopa 95% palautumisesta tulee hyvän unen avulla. Ja että jopa 90% meistä hyvä palautuminen on käyttämätön voimavara. Loistava palautuminen on seurausta riittävän virkistävästä unesta. Siitä unesta, mistä suurin osa meistä niin helposti nipistää jonkin ”tärkeämmän” tieltä.

  Suurin osa meistä aikuisista tarvitsee 7-9 tuntia unta yön aikana. Aika moni meistä nukkuu toistuvasti vähemmän. Vähemmälläkin tulee jonkin aikaa toimeen, mutta liian vähäisen unen määrän huomaa esimerkiksi suorituskyvyn laskemisena sekä kognitiivisten taitojen, kuten muistin ja keskittymiskyvyn laskemisena.

  Aamulla stressihormoni kortisolin eritys on korkeimmillaan. Mikäli nukkumaan menosi viivästyy yli puolenyön, kortisolin eritys häiriintyy. Kohonnut kortisolipitoisuus häiritsee kasvuhormonin eritystä yöaikaan, ja näin heikentää palautumistasi. Huonon yön jälkeen kortisolin poistuu kehostasi jopa kuusi kertaa normaalia hitaammin. Tämän huomaat kyllä päivän aikana olossasi.


  •••

  Unihäiriöt

  Joskus tasaisesta unirytmistä huolimatta voit kokea itsesi aamuisin väsyneeksi. Päivä starttaa tahmeasti, eikä pääsi toimi kunnolla. Keskittymiskykysi karkailee ja sinun on vaikea painaa asioita päähäsi. Öisin hikoilet runsaasti, heräilet aamuyöstä tai puret öisin hampaitasi yhteen niin, että aamulla leukasi ovat jäykät.

  Huonon tai olemattoman unen aikaisen palautumisen taustalla voi olla diagnosoimaton unihäiriö. Tällaisista unihäiriöistä esimerkkinä levottomat jalat, uniapnea, unissa puhuminen ja unissa kävely. Unissa puhuminen ja unissa kävely ovat lapsena normaaleja, kehitykseen kuuluvia asioita, mutta aikuisena nämä ovat merkkejä häiriintyneestä unenlaadusta. Mikäli tunnistat itselläsi tämänkaltaisia oireita, on sinun syytä hakeutua jatkotutkimuksiin. Unihäiriöt ovat yleisiä, ja nykymaailmassa hyvin hoidettavia. Älä jää oireidesi kanssa yksin.

  Mikäli tavoitteesi on parantaa ja kehittää myös fyysistä kuntoasi, onkin syytä ensimmäiseksi siirtää katseesi kelloon, ja miettiä omia nukkumis- ja palautumistottumuksiasi. Siinä yhtenä hyvänä apuna toimii Firstbeat –mittaus. Mutu-tuntuma ei riitä kertomaan, millaista unen laatusi on tai palaudutko riittävästi myös päivän aikana.


  •••

  Milloin Firstbeat -mittauksesta olisi hyötyä?

  Autonominen, eli tahdosta riippumaton, hermostomme säätelee aktiivisuuttamme jatkuvasti. Tärkeintä tässä olisikin löytää tasapaino elimistön toimintoja kiihdyttävän, ja niitä rauhoittavan toiminnan välillä.

  Firstbeat –mittauksen tekeminen ja tulosten jatkoseuranta sekä mahdollisten muutosten käytäntöön pano ovat tässä oleellisessa roolissa. Firstbeat –mittaus perustuu sydämen sykevälivaihteluihin eli  sykevälivariaatioihin sydämen lyöntien väleissä.  Mitä enemmän variaatioita siellä on, sitä paremmin sydämesi voi. Stressaantunut sydän tikuttaa tiheään ja tasaisemmin, eikä se pääse lepäämään riittävästi lyöntiensä välissä. Ihan samalla tavalla, kuin autossa pitää vaihdetta siirtää isommalle vauhdin kasvaessa, myös sydän tarvitsee palauttavampia kierroksia jaksaakseen kulkea.

  Mittaus siis paljastaa, kuinka hyvin palaudut niin päivän aikana kuin nukkuessasi, vai palaudutko laisinkaan.

  Tavoitteesi voi olla mikä tahansa. Voit tavoitella painon pudotusta, parempaa jaksamista, kehittynyttä fyysistä kuntoa, lihasmassaa, kestävyyttä ja niin edelleen. Kaikissa tapauksissa näistä Firstbeat –mittaus voi toimia apuna kokonaiskuormituksen tason selvittämisessä. Monien omien asiakkaideni krooniset unihäriöt ovat paljastuneet testissä.

  Monet kilpaurheilijat käyttävät Firstbeatia oman harjoittelunsa tukena palautumisen mittaamisessa.

  Testi osoittaa konkreettisesti niitä kohtia elämässä, jotka ovat joko kuormitustasoltaan sopivia, tai liian rasittavia. Muutoksia voi olla helpompi lähteä tuomaan omaan arkeensa tämän jälkeen. Firstbeat ei ole ainoa keino, mutta se on erittäin hyväksi todettu keino, kokonaisjaksamisen kartoittamiseen, ammatista tai statuksesta riippumatta.

  Täyttämällä päiväkirjaa koko mittausjakson ajan, voit jälkikäteen nähdä raportista, millä tavoin kehosi on mihinkin ärsykkeeseen reagoinut. Tämä syventää ymmärrystä kehon toiminnan ja ulkoisten ärsykkeiden välillä ja voi jatkossa vaikuttaa niihin valintoihin, mitä arjessasi teet.


  •••

  Palautumisen avaintekijät

  Mitä tarvitset palautumiseen niin rasittavan liikunnan kuin aivotoimintojen suhteen, on riittävä lepo, uni ja ravinto, sekä omaan kuntotasoosi sopiva palauttava liikunta Mitä stressaavampi päivä sinulla on, itse asiassa sitä enemmän tarvitset aikaa palautumiseen, ja sitä huoltavampaa tulisi liikunnan olla.

  Palautumisen haasteena on rasituksen kuormittavuus suhteessa lepoon ja palautumiseen. Arki voi olla erittäin kuormittavaa niin henkisesti kuin fyysisestikin, ja pelkästään nukkumalla liian vähän koko paletti kaatuu yksi kerrallaan.

  Usein kuvittelemme, että rankan työpäivän jälkeen rankka liikunta helpottaa oloa ja että sillä tavalla kunto kehittyy. Totuus on, että ylirasittuneena ei kunto kehity mihinkään muualle, kuin alaspäin. Kehon näkökulmasta stressi on stressiä, muodosta välittämättä. On se sitten henkistä tai fyysistä. Palautumiseen on aina otettava riittävästi aikaa, ja kehon viestejä olisi tärkeä kunnioittaa ja kuunnella.

  Fakta on, että hyväkuntoinen palautuu huonokuntoista paremmin. Tärkeää tässä kohtaa on huomata, että hyvä kunto ei koostu pelkästä fyysisen kunnonkehittämisestä. Se vaatii ympärilleen myös aikaa palautua, ja tasapainoa elämän eri osa-alueiden välillä.

  Pari tuntia lisää liikuntaa viikon sisälle parantaa palautumiskykyäsi jo huomattavasti. Liikunnan olisi kuitenkin oltava omaan kuntotasoosi sopivaa.

  Mieti muutoksia tehdessäsi, onko kalenterisi jo aivan tupaten täynnä. Pystytkö luopumaan jostain liikuntaa lisätäksesi? Tätä on tärkeää tarkastella, jotta liikunnasta ei tulee stressiä stressin päälle, vaan pystyt nauttimaan liikunnasta hyvillä mielin ja nukkumaan yösi laadukkaasti.

  Palautumistasi heikentäviä tekijöitä:

  • jatkuva kiire ja stressi
  • huono fyysinen kunto
  • sairaudet
  • alkoholi
  • liian myöhäinen liikunta
  • raskas ruoka.
  Käytännön vinkit palautumisen tehostamiseen:
  Riittävän virkistävään uneen pystyt vaikuttamaan monella tapaa.

  • Satsaa kehollesi sopivaan sänkyyn,
  • Vaihda lakanat muutaman viikon välein,
  • Tuuleta makuuhuone kunnolla ennen nukkumaan käymistä, pidä lämpötila viileänä.
  • Rauhoita ilta muutamaksi tunniksi ennen nukkumaan menoa, ja pysy vireystilaa laskevissa iltarutiineissa mahdollisimman tarkkaan.
  • Kevyt venyttely rauhoittaa ja rentouttaa.
  • Nauti hiilihydraattipitoinen iltapala. Pahinta, mitä voit tehdä, on jättää iltapala väliin kokonaan.
  • Vältä runsasta proteiinin nauttimista illalla. Proteiini kiihdyttää munuaisten toimintaa, ja yöllä voi iskeä unirytmin rikkova pissahätä.
  • Kuntotasollesi sopiva liikunta päivällä ruokkii laadukasta unta yön aikana. Jos nukkumaan meno ja unen saanti on vaikeaa, ei iltakuuden jälkeen kannata harrastaa enää syketasoja kohottavaa liikuntaa.
  • Unipäiväkirjan pitäminen. Merkitse kirjaan, milloin kävit nukkumaan, milloin ja millä fiiliksellä heräsit ja tapahtuiko yön aikana jotain erityistä (vessassa käynti, heräilyt, hikoilu tms.)
  • Firstbeat –mittaus omaa vuorokauden aikaista palautumistasi mittaamaan, ja oikeanlaiset toimenpiteet tämän pohjalta ammattilaisen kanssa yhteistyössä.

  #SExualme

  Sexual counseling

  SEXUAL COUNSELING

   

  Very often I find people thinking having sex is the same than a person’s sexuality. There is some truth in it there for having sex is a p a r t of human sexuality, whereas sexuality defines who we are as human beings.

  The sexual dysfunctions which may be addressed by sexual counseling include problems commonly caused by stress, tiredness, and other environmental and relationship factors. When we get tired of everything, sex is usually the first thing to drop out of a relationship. When we get tired, we might start to feel bad about ourselves.

   

  In times like these it helps to have someone to talk to about things troubling your mind. Many times things that seem big in your head turn smaller just by letting them out in open to discuss. 

   

  Problems can be such as

  – difficulties in having orgasms

  – premature ejaculation

  – erectile dysfunction

  – low libido

  – unwanted sexual fetishes

  – sexual addiction

  – painful sex

  – lack of sexual confidence.

   

  I’ve also worked with people sucffering from low esteem, having cancer, problems with woman/manhood after a breakup, polyamoria etc

  Sexual counseling can either be on an individual basis or together with the partner / partners. If your partner doesn’t want to come with you to my reception, you are more than welcome to come on your own. Usually it helps just to talk with someone who comes from the outside your home.  

  I am  trained and experienced at helping people and couples recognize, understand, and solve sexual problems.  

   I usually meet my clients 2 – 5 times, sometimes more. If problems are deep and require more help, I recommend my clients to a good therapist. You are welcome to come over and discuss matters considering your sexuality, or take discussing sexuality as a part of personal training package. 

   

  Don’t hesitate to contact me!

  Love, Liina

   

  * Please note that counseling discussions are always kept in total confidentiality. Sexual counseling can only be provided for you by an authorized sexual counselor.

   

   

   

  ”Biggest thing for me has been that I’ve actually never thought of myself as a WOMAN. I’ve been a worker, a mother, best friend, nature child, athlete … Never a sexual being.  It’s been fantastic to find my womanhood and to actually see ME.”

  Nora, 32

  #FIRSTBEAT

  Palaudu! -verkkokurssi yrityksille

  Uusi Palaudu! -verkkokurssi yrityksille. Kurssi kestää 6 viikkoa ja se alkaa Firstbeat Hyvinvointianalyysillä, josta selviää oma lähtötilanne mm. unen laadun, arjen kokonaiskuormituksen ja palautumisen riittävyyden näkökulmista.

  Kurssin valmennusosioissa kehitetään kykyä palautua, rentoutua ja parantaa omaa hyvinvointia. Paljon hyviä työkaluja, ohjeita ja vinkkejä oman hyvinvoinnin parantamiseen!

  Tämä Firstbeat-analyysin ja verkkokurssin yhdistelmä soveltuu erinomaisesti osaksi yrityksen työhyvinvointitoimintaa.

  Hinta sisältää 6 viikon valmennusmateriaalit, Firstbeat -mittauksen sekä henkilökohtaisen palauteraportin ja etätuen koko valmennuksen ajaksi. Valmennuksen tueksi on mahdollista räätälöidä erillisiä luentoja kokonaisuutta täydentämään.

  Hinta 249 € + alv 24%.

   

  "Esiintymistapa ja tyyli tarttuu väkisinkin, ja Liinan energia vie mukanaan. Liina on eläväinen esiintyjä ja tämä luo positiivisen ja kannustavan ilmapiirin. Uskon, että tämä 6 viikon valmennus tuo uusia työkaluja niin omaan hyvinvointiin kuin työyhteisöömme. "

  Liisa Järvelä

  Työhyvinvoinnin asiantuntija, Kansaneläkelaitos Palaudu! -verkkovalmennuksen kick off -tilaisuus

  #fitasafiddle?

  ”FOCUS GOES WHERE ENERGY FLOWS” – Tony Robbins

  Feeling tired and fatigued? Like there’s no point in anything yet you crave for that feeling of energy and anxiety, happiness and feeling good about yourself? 

  No worries – this might be JUST what you need!

  I’ve been a pesonal trainer for many years. In that time I’ve noticed that the want to change starts when you don’t feel good about yourself anymore. Too often that change is thought to come by over doing every single thing there can be overdone; your diet and your exercise program. The basic idea then seems to be  “Sweat is  weakness leaving the body” and “No pain no gain” and “If it jiggles it’s fat” . I think you get the idea..

   I’ve never ever seen anyone achieving permanent results like this. I’ve seen normal working people working out far more than professional athletes with a huge lack of recovery and poor diet. Easy to tell where that road leads to. 

   

  Now it is your chance to succeed!

  Permanent results need permanent changes. How is that achieved? 

  My personal training and coaching methods consist of evaluating the balance of your mind and body. By finding out your goals and how they can be reached in a wise way without getting hurt. 

  I mainly work with people with history of burn outs and depression, concentration problems, high stress levels, lack of recovery and problems from office work. 

   

  I’m NOT gonna tell you to do heavy diet.

  I’m NOT gonna make you throw up while working out.

  Probably NOT gonna yell at you either (unless you are standing very far away..).

   

  I AM gonna check your sleeping patterns.

  I AM gonna make you exercise in a way that you feel good about yourself. See results. Learn to smile at yourself and others.

  We A R E gonna check your diet and try to find nice things to eat.

  If you want, we CAN discuss about your sexuality and your way of seeing yourself as a human being.

   

  One step at a time you will see, that the results you’ve been craving for have come closer. You’ve achieved them. You’ve found yourself some new goals. You’ve learned to let go and enjoy life. 

  Be important to yourself. <3 

   

  ” Yksi parhaista opettajista, mitä minulla on koskaan ollut. Johdonmukainen, selkeä ja hauska. Näkee että rakastaa työtään. ” Opiskelijapalaute

  #FIRSTBEAT

  Why is Heart Rate Variability Important?

  Firstbeat measurement is based on heart rate variability which occurs in between single heartbeats.

  Heart rate variability increases during relaxing and recovering activities and decreases during stress. Accordingly, HRV is typically higher when the heart is beating slowly and decreases as the heart beats more quickly. In other words, heart rate and HRV have a generally inverse relationship.

  HRV changes from day to day based on activity levels and amount of work-related stress. In addition to these external stress factors, internal stress factors cause variation daily HRV levels. Internal stress factors include poor nutrition, alcohol use, illness, etc.

  Studying the heart provides us with a vast amount of information about our body. From beat to beat, heart rate is constantly changing to meet the needs of life. Heart rate variability (HRV) means the variation in time between consecutive heartbeats. It is universally accepted as a non-invasive marker of autonomic nervous system (ANS) activity. A variety of physiological phenomena affect HRV, including:

  • Inhalation and exhalation, control of breathing
  • Autonomic Nervous System (ANS) adjustments
  • Hormonal reactions
  • Metabolic processes and energy expenditure
  • Physical activity, exercise and recovery from physical activity
  • Movements and changes in posture
  • Cognitive processes and mental load
  • Stress reactions, relaxation, and emotional reactions

   

  FIRSTBEAT -hyvinvointimittaukset

  Harva tulee ajatelleeksi, että fyysinen kunto on yhtä kuin vapaa-ajan laatu. Hyväkuntoisena arki rullaa paremmin, ja töiden jälkeen jää energiaa myös kotiaskareisiin ja harrastuksiin. Tieto omasta kunnosta toimii tehokkaana herättäjänä ja motivaattorina aktiivisempaan liikkumiseen ja terveellisempiin elämäntapoihin sekä auttaa ymmärtämään tämän hetkisen kunnon vaikutukset omaan elämään.

  Toisaalta myös arjen kuormittavuus vaikuttaa palautumiseen. Jos koet voimakasta stressiä, nukut huonosti ja syöt huonosti, voit olla varma, että tavoitteellisen liikunnan aloittaminen ilman aiemmin mainittujen riskitekijöiden tarkastelua vie sinut entistä huonompaan kuntoon. Tässäkin Firstbeat- mittauksesta on sinulle hyötyä.


  •••

  Palautumisen merkitys arjessa – Olisiko Firstbeat –mittauksesta minulle hyötyä?

  Sydän, tuo ympärivuorokautinen elämänmoottori, jyskyttää rinnassasi tasaiseen tahtiin. Se kuljettaa lävitseen 7000 litraa verta vuorokaudessa. Se on hereillä, vaikka sinä nukkuisit. Mitä paremmassa kunnossa sydämesi on, sitä paremmin sinä voit. Sopivan kuormittavalla liikunnalla, säännöllisellä aterioinnilla ja laadukkaalla levolla pystyt vaikuttamaan koko kehosi hyvinvointiin, ja nimenomaan sydämesi kautta.

  Stressitekijät alkavat kuormittaa kehoasi haitallisesti siinä vaiheessa, kun riittävän moni palikkatornin palanen alkaa pidemmällä aikavälillä pysyvästi rapistua ja murentua. Riittämätön uni ja  riittämätön palautuminen päivän aikana, huonolaatuinen ruoka, jatkuva kiire ja liian kovatasoinen, tai riittämätön,  liikunta alkavat pitkällä aikavälillä heikentää jaksamistasi. Tämä vaikuttaa koko elämänlaatuusi.

  Satunnaiset ja hetkelliset heitot arkirutiineissa kuuluvat elämään. Tärkeintä olisikin miettiä, miten tasapainossa oma jaksamisesi ja arjen hektisyys ovat keskenään.

  Positiivinen stressi saa sinut innostumaan asioista ja kohottaa vireystasoasi päivän aikana niin, että jaksat touhuta. Negatiivinen stressi aiheuttaa väsymystä, uupumusta, saamattomuutta, huono-unisuutta, painajaisia, kärttyisyyttä, ruokahaluttomuutta, mielihyväsyömistä, seksuaalista haluttomuutta, masentuneisuuden tunteita, ja kaikkea muuta sellaista, mikä tuntuu huonona kehossa ja mielessä.


  •••

  Unen merkitys

  Tiesitkö, että jopa 95% palautumisesta tulee hyvän unen avulla. Ja että jopa 90% meistä hyvä palautuminen on käyttämätön voimavara. Loistava palautuminen on seurausta riittävän virkistävästä unesta. Siitä unesta, mistä suurin osa meistä niin helposti nipistää jonkin ”tärkeämmän” tieltä.

  Suurin osa meistä aikuisista tarvitsee 7-9 tuntia unta yön aikana. Aika moni meistä nukkuu toistuvasti vähemmän. Vähemmälläkin tulee jonkin aikaa toimeen, mutta liian vähäisen unen määrän huomaa esimerkiksi suorituskyvyn laskemisena sekä kognitiivisten taitojen, kuten muistin ja keskittymiskyvyn laskemisena.

  Aamulla stressihormoni kortisolin eritys on korkeimmillaan. Mikäli nukkumaan menosi viivästyy yli puolenyön, kortisolin eritys häiriintyy. Kohonnut kortisolipitoisuus häiritsee kasvuhormonin eritystä yöaikaan, ja näin heikentää palautumistasi. Huonon yön jälkeen kortisolin poistuu kehostasi jopa kuusi kertaa normaalia hitaammin. Tämän huomaat kyllä päivän aikana olossasi.


  •••

  Unihäiriöt

  Joskus tasaisesta unirytmistä huolimatta voit kokea itsesi aamuisin väsyneeksi. Päivä starttaa tahmeasti, eikä pääsi toimi kunnolla. Keskittymiskykysi karkailee ja sinun on vaikea painaa asioita päähäsi. Öisin hikoilet runsaasti, heräilet aamuyöstä tai puret öisin hampaitasi yhteen niin, että aamulla leukasi ovat jäykät.

  Huonon tai olemattoman unen aikaisen palautumisen taustalla voi olla diagnosoimaton unihäiriö. Tällaisista unihäiriöistä esimerkkinä levottomat jalat, uniapnea, unissa puhuminen ja unissa kävely. Unissa puhuminen ja unissa kävely ovat lapsena normaaleja, kehitykseen kuuluvia asioita, mutta aikuisena nämä saattavat olla merkkejä häiriintyneestä unenlaadusta. Mikäli tunnistat itselläsi tämänkaltaisia oireita, on sinun syytä hakeutua jatkotutkimuksiin. Unihäiriöt ovat yleisiä, ja nykymaailmassa hyvin hoidettavia. Älä jää oireidesi kanssa yksin.

  Mikäli tavoitteesi on parantaa ja kehittää myös fyysistä kuntoasi, onkin syytä ensimmäiseksi siirtää katseesi kelloon, ja miettiä omia nukkumis- ja palautumistottumuksiasi. Siinä yhtenä hyvänä apuna toimii Firstbeat –mittaus. Mutu-tuntuma ei riitä kertomaan, millaista unen laatusi on tai palaudutko riittävästi myös päivän aikana.


  •••

  Milloin Firstbeat -mittauksesta olisi hyötyä?

  Autonominen, eli tahdosta riippumaton, hermostomme säätelee aktiivisuuttamme jatkuvasti. Tärkeintä tässä olisikin löytää tasapaino elimistön toimintoja kiihdyttävän, ja niitä rauhoittavan toiminnan välillä.

  Firstbeat –mittauksen tekeminen ja tulosten jatkoseuranta sekä mahdollisten muutosten käytäntöön pano ovat tässä oleellisessa roolissa. Firstbeat –mittaus perustuu sydämen sykevälivaihteluihin eli  sykevälivariaatioihin sydämen lyöntien väleissä.  Mitä enemmän variaatioita siellä on, sitä paremmin sydämesi voi. Stressaantunut sydän tikuttaa tiheään ja tasaisemmin, eikä se pääse lepäämään riittävästi lyöntiensä välissä. Ihan samalla tavalla, kuin autossa pitää vaihdetta siirtää isommalle vauhdin kasvaessa, myös sydän tarvitsee palauttavampia kierroksia jaksaakseen kulkea.

  Mittaus siis paljastaa, kuinka hyvin palaudut niin päivän aikana kuin nukkuessasi, vai palaudutko laisinkaan.

  Tavoitteesi voi olla mikä tahansa. Voit tavoitella painon pudotusta, parempaa jaksamista, kehittynyttä fyysistä kuntoa, lihasmassaa, kestävyyttä ja niin edelleen. Kaikissa tapauksissa näistä Firstbeat –mittaus voi toimia apuna kokonaiskuormituksen tason selvittämisessä. Monien omien asiakkaideni krooniset unihäriöt ovat paljastuneet testissä.

  Monet kilpaurheilijat käyttävät Firstbeatia oman harjoittelunsa tukena palautumisen mittaamisessa.

  Testi osoittaa konkreettisesti niitä kohtia elämässä, jotka ovat joko kuormitustasoltaan sopivia, tai liian rasittavia. Muutoksia voi olla helpompi lähteä tuomaan omaan arkeensa tämän jälkeen. Firstbeat ei ole ainoa keino, mutta se on erittäin hyväksi todettu keino, kokonaisjaksamisen kartoittamiseen, ammatista tai statuksesta riippumatta.

  Täyttämällä päiväkirjaa koko mittausjakson ajan, voit jälkikäteen nähdä raportista, millä tavoin kehosi on mihinkin ärsykkeeseen reagoinut. Tämä syventää ymmärrystä kehon toiminnan ja ulkoisten ärsykkeiden välillä ja voi jatkossa vaikuttaa niihin valintoihin, mitä arjessasi teet.


  •••

  Palautumisen avaintekijät

  Mitä tarvitset palautumiseen niin rasittavan liikunnan kuin aivotoimintojen suhteen, on riittävä lepo, uni ja ravinto, sekä omaan kuntotasoosi sopiva palauttava liikunta Mitä stressaavampi päivä sinulla on, itse asiassa sitä enemmän tarvitset aikaa palautumiseen, ja sitä huoltavampaa tulisi liikunnan olla.

  Palautumisen haasteena on rasituksen kuormittavuus suhteessa lepoon ja palautumiseen. Arki voi olla erittäin kuormittavaa niin henkisesti kuin fyysisestikin, ja pelkästään nukkumalla liian vähän koko paletti kaatuu yksi kerrallaan.

  Usein kuvittelemme, että rankan työpäivän jälkeen rankka liikunta helpottaa oloa ja että sillä tavalla kunto kehittyy. Totuus on, että ylirasittuneena ei kunto kehity mihinkään muualle, kuin alaspäin. Kehon näkökulmasta stressi on stressiä, muodosta välittämättä. On se sitten henkistä tai fyysistä. Palautumiseen on aina otettava riittävästi aikaa, ja kehon viestejä olisi tärkeä kunnioittaa ja kuunnella.

  Fakta on, että hyväkuntoinen palautuu huonokuntoista paremmin. Tärkeää tässä kohtaa on huomata, että hyvä kunto ei koostu pelkästä fyysisen kunnonkehittämisestä. Se vaatii ympärilleen myös aikaa palautua, ja tasapainoa elämän eri osa-alueiden välillä.

  Pari tuntia lisää liikuntaa viikon sisälle parantaa palautumiskykyäsi jo huomattavasti. Liikunnan olisi kuitenkin oltava omaan kuntotasoosi sopivaa.

  Mieti muutoksia tehdessäsi, onko kalenterisi jo aivan tupaten täynnä. Pystytkö luopumaan jostain liikuntaa lisätäksesi? Tätä on tärkeää tarkastella, jotta liikunnasta ei tulee stressiä stressin päälle, vaan pystyt nauttimaan liikunnasta hyvillä mielin ja nukkumaan yösi laadukkaasti.

  Palautumistasi heikentäviä tekijöitä:

  • jatkuva kiire ja stressi
  • huono fyysinen kunto
  • sairaudet
  • alkoholi
  • liian myöhäinen liikunta
  • raskas ruoka.
  Käytännön vinkit palautumisen tehostamiseen:

  Riittävän virkistävään uneen pystyt vaikuttamaan monella tapaa.

  • Satsaa kehollesi sopivaan sänkyyn,
  • Vaihda lakanat muutaman viikon välein,
  • Tuuleta makuuhuone kunnolla ennen nukkumaan käymistä, pidä lämpötila viileänä.
  • Rauhoita ilta muutamaksi tunniksi ennen nukkumaan menoa, ja pysy vireystilaa laskevissa iltarutiineissa mahdollisimman tarkkaan.
  • Kevyt venyttely rauhoittaa ja rentouttaa.
  • Nauti hiilihydraattipitoinen iltapala. Pahinta, mitä voit tehdä, on jättää iltapala väliin kokonaan.
  • Vältä runsasta proteiinin nauttimista illalla. Proteiini kiihdyttää munuaisten toimintaa, ja yöllä voi iskeä unirytmin rikkova pissahätä.
  • Kuntotasollesi sopiva liikunta päivällä ruokkii laadukasta unta yön aikana. Jos nukkumaan meno ja unen saanti on vaikeaa, ei iltakuuden jälkeen kannata harrastaa enää syketasoja kohottavaa liikuntaa.
  • Unipäiväkirjan pitäminen. Merkitse kirjaan, milloin kävit nukkumaan, milloin ja millä fiiliksellä heräsit ja tapahtuiko yön aikana jotain erityistä (vessassa käynti, heräilyt, hikoilu tms.)
  • Firstbeat –mittaus omaa vuorokauden aikaista palautumistasi mittaamaan, ja oikeanlaiset toimenpiteet tämän pohjalta ammattilaisen kanssa yhteistyössä.

  #HETKIOMAAAIKAA

  Hyvinvointikoulutusta sinulle, yrityksille ja ryhmille

  #HETKIOMAAAIKAA

  Hyvinvointikoulutusta sinulle, yrityksille ja ryhmille

  #HETKIOMAAAIKAA

  Hyvinvointikoulutusta sinulle, yrityksille ja ryhmille

  #HETKIOMAAAIKAA

  Hyvinvointikoulutusta sinulle, yrityksille ja ryhmille

  Liina Sievers

  Liina Sievers

  Olen helsinkiläinen elämäntapakouluttaja, personal trainer sekä seksuaalineuvoja (11/2018).

  Valmistuin toimintaterapeutiksi silloisesta Stadiasta (nykyinen Metropolia) vuonna 2004. Lasteni syntymän jälkeen kouluttauduin personal traineriksi ja ravintovalmentajaksi, ja nykyistä työtäni olen tehnyt siitä asti, noin kymmenen vuoden ajan. Olen opiskellut myös kasvatusalaa sekä liikuntalääketiedettä, nlp:tä sekä suorittanut lukuisia muita täydennyskoulutuksia omaa ammattitaitoani tukemaan.

  Työskentelen niin yksilö- kuin yritysvalmennusten parissa. Koulutan myös jatkuvasti uusia personal trainereita liikunta-alan kentälle, tästä koostuukin toinen mielenkiintoinen puoli omaa ammattiani.

  Marraskuussa 2018 valmistun Sexpolta seksuaalineuvojaksi, jonka jälkeen suuntaan psykoterapia- sekä seksuaaliterapia -opintoihin.

  Tavoitteenani on oppia ymmärtämään ihmisyyttä ja kehon toimintaa mahdollisimman kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnin edistämisen näkökulmasta.

  Työskentelen pääasiallisesti uupumuksen, palautumattomuuden, burn outien, masennusta sairastaneiden ja keskittymishäiriöiden kanssa painiskelevien ihmisten parissa. Minulla ei ole mitään valmista kaavaa tai konseptia, jota monistaisin jokaiselle valmennettavalle ”tiskin alta”, vaan valmennukseni lähtevät aina ihmisestä itsestään ja hänen tarpeistaan, tavoitteistaan ja toiveistaan. Metodit valitaan yksilöllisesti, yritysvalmennuksissakin soveltaen ryhmän tarpeen mukaan.

  Työajan ulkopuolella olen kahden esiteini-ikäisen pojan äiti. Rakastan kuntosaleja, treenaamista, leffojen katselemista ja metsässä liikkumista koirieni kanssa.

  #SEKSIÄTYÖPAIKALLA?

  Elämäntapakoulutukset yrityksille

  Tämän päivän työelämässä on monenlaisia haasteita ja monimutkaisia tekijöitä, jotka velvoittavat niin työntekijöitä kuin johtajia muokkaamaan asenteitaan, uudistamaan toimintatapojaan ja arvostamaan moninaisuutta rikkautena. Haasteellisuutta tuovat erilaiset uudistuspaineet ja rakennemuutokset, puhumattakaan tehokkuuden, tuottavuuden ja vaikuttavuuden vaatimusten kohoamisesta. Työyhteisöihin on sekoittuneina erilaisia ihmistyyppejä, joilla jokaisella on oma paikkansa kokonaisuudessa ja tuottavassa työssä.

  #ELÄMÄNIKUNNOSSA

  Kuntovalmennukset

  Monen vuoden valmennuskokemuksen perusteella tiedän, että silloin, kun olo on vetämätön ja oma peilikuva tuntuu vieraalta, ihminen haluaa muutosta. Sitä muutosta haetaan usein kovilla treeniohjelmilla ja tiukoilla dieeteillä sekä tappavalla armottomuudella itseä kohtaan. Kuvitellaan, että kehon ja mielen rankaisu on tie parempaan elämään. Pako omasta todellisuudesta voi tuntua helpotukselta. Se on luonnollinen ja inhimillinen reaktio. Niin ihmismieli toimii.

  #SEKSUAALINENMINÄ

  Seksuaalineuvonta

  Minulla on tapana miettiä yksilön hyvinvointia kokonaisvaltaisesta näkökulmasta käsin. Jokin aika sitten heräsin huomaamaan, että seksuaalisuus on sellainen asia, josta liikunta-alalla ei oikeastaan puhuta laisinkaan. Tämä tuntui minusta kummalliselta, koska seksuaalisuus määrittelee hyvin pitkälle ihan kaikkea sitä, miten itsemme koemme ja miten toimimme niin kotona, töissä, kuin harrastusten parissa.

  #FIRSTBEAT

  Hyvinvointimittaus

  Firstbeatin Hyvinvointianalyysi perustuu sydämen sykevälivaihteluiden mittaamiseen ja niiden analysointiin. Analyysi kuvaa palautumisesi riittävyyttä ja auttaa tunnistamaan stressaavat tekijät työssä ja vapaa-ajalla. Pienilläkin muutoksilla voit parantaa hyvinvointiasi merkittävästi. Hyvinvointianalyysi arvioi unen laatua ja riittävyyttä sekä auttaa löytämään ratkaisun paremman palautumisen saavuttamiseksi. Hyvinvointianalyysi kertoo, oletko riittävän aktiivinen ja onko harjoittelusi riittävän tehokasta saadakseen aikaan positiivisia terveysvaikutuksia ja kohottaakseen kuntoasi.

  “Liinan valmennusote on hyvin ihmisläheinen ja sellainen, jossa omaan arkeen saadaan actionit istumaan. Sain kärsivällisyyttä ja ymmärrystä siihen, että tämä on koko elämän mittainen projekti. Kaiken lisäksi Liinan kanssa treenaaminen on hauskaa.”

  Karoliina

  KOULUTUS JA LUENTOPAKETIT 

  Onnellinen työelämässä
  Voiko voimia työntekemiseen saada lisää ja miten se tapahtuu? Miten arkea on mahdollista hallita ja tuoko se lisää jaksamista ja tehokkuutta myös työpaikalle. Kuinka paljon jatkuva multitaskaaminen vie aivokapasiteettia ja tulemmeko  jatkuvasti tyhmemmiksi.

   

  Kesto: 1,5 h

  #seksiätyöpaikalla?
  Työpaikoilla toisten kanssa läheisesti toimiminen luo jännitteitä. Usein juuri minäkuvasta, itsetunnosta ja temperamenttieroista lähtien.  Myös ihmisten väliset seksuaaliset jännitteet kuuluvat työpaikoille osana ihmisyyttä. Yksi seminaarin keskeisistä kysymyksistä kuuluu, miten omalla esimerkillä ja asenteella voi vaikuttaa työilmapiiriin ja mistä se kaikki lähtee?

   

   

  Seminaarissa käsitellään itsetuntoa, minäkuvaa, ihmisten välisiä herkkyyseroja, vuorovaikutustaitoja ja peilataan omaa kehollisuutta suhteessa muihin arvokeskeisestä näkökulmasta. Käytännönläheinen, osallistava ja helposti lähestyttävä tapa käsitellä joskus jopa vaikeaa aihetta.

  Kesto: 2-3 h

  Hyvinvoinnin aakkoset
  Luennolla keskustellaan siitä, mistä kaikista osatekijöistä hyvä kunto koostuu ja miten lähteä omakohtaisesti parempaa kuntoa kohti. Luentokokonaisuus pitää sisällään puhetta palautumisesta, ravinnosta, liikkumisesta, kehonkuvasta ja elämänarvoista. Kaikki eivät ole luontaisia treenaajia, eivätkä kaikki viihdy sohvalla. Voiko syyllistymisestä ja syyllistämisestä päästä irti ja sitä kautta lisätä omaa jaksamista sekä hyvinvointia?

  Kesto: 1.5 h

  Toimistotyöläisen ruokapäivä
  Luento oikeanlaisen ruokavalion koostamisesta jokaisen yksilölliseen arkeen. Miten toimistotyöläisen tulisi syödä jaksaakseen arjessa paremmin ja hallitakseen painoaan. Miten estää painonnousu ikävuosien lisääntyessä. Miten jaksaa treenata työpäivän jälkeen ja mitkä ovat tyypillisimmät mokat ruokavaliossa.

  Kesto: 8 ryhmäkertaa, tapaamisia kerran viikossa. Yhden kerran kesto 1h.

  Haluaisitko tietää, missä kunnossa todella olet?
  Säännöllinen liikunta auttaa nukkumaan laadukkaampia yöunia sekä parantaa stressinhallintaa. Hyvä olo näkyy konkreettisesti parempana jaksamisena ja työkykynä sekä korkeampana vireystilana. Kunnon kehittäminen onkin yksi tehokkaimmista keinoista lisätä omaa hyvinvointia. Kunhan kunnon kehittäminen pitää sisällään myös palautumisen tarkastelun, ja lisätty liikunta on omaan kuntotasoosi sopivaa ja eteneminen maltillista.

   

   

  Heikkokuntoiset hyötyvät nopeimmin jo pienestäkin liikunnan lisäyksestä, ja jo kolmen kuukauden harjoittelulla on mahdollista kohottaa kuntoa jopa 20 prosentilla. Kuntotason tulosta ei siis kannata pelätä, sillä oman kuntotason tietäminen on aina hyvä uutinen – kunhan vain reagoi heikkoon tulokseen ajoissa ennen terveysongelmien syntymistä.

  Firstbeat Hyvinvointianalyysi auttaa kaiken kuntoisia ja ikäisiä hallitsemaan omaan arkeaan paremmin, ja kiinnittämään omaan stressin ja palautumisen tasapainoon enemmän huomiota. Näin liikunnastakin tulee mielekkäämpää.

  • Yksilöt: Motivoi liikkumaan ja herättää kiinnittämään huomiota omaan arkiaktiivisuuteen.
  • Yritykset: Kannustaa työmatkaliikuntaan sekä kehittämään aktiivisempaa työyhteisöä.
  • Ammattilaiset: Toimii konkreettisena mittarina kunnon kehittämiseen ja seurantaan.

  Firstbeat Hyvinvointimittaus pitää sisällään

  • 3 vrk mittauksen
  • Henkilökohtaisen raportin
  • Henkilökohtaisen palautteen suoritetun mittauksen ja täytetyn päiväkirjan perusteella

   

  Hinta: 169€/hlö (sis. mittaus, raportti + henk.koht. palaute)

  Yrityksille räätälöitynä yksilömittaukset ja ryhmäpalaute.

  Luentoja ja luentokokonaisuuksia sekä ryhmiä on mahdollista räätälöidä yrityksen tai ryhmän tarpeista sekä toiveista käsin. Luentojen oheen on mahdollista tilata myös yksilötapaamisia.

  Kysy lisää ja kerro toiveesi!

  #sexattheoffice?

  Corporate lectures

  Today’s business holds a lot of challenges for both executives and workers to develop and adjust their attitudes, renew their working and thinking habits and to value cultural variety as an assett. 

  Pressure to develop and create new things, structural changes and the demand to be efficient, productive and effective brings huge amounts of challenge into working conditions.

  What brings it’s own challenge is pressure in creating new innovation and structural changes as well as the rise of efficiency, productiveness and effectiveness. There are a whole bunch of people in work communities who all have their own place and order in the big picture.  

  Functioning work community should be the key goal in every organisation.  In such a community flow of information runs free and the general athmosphere is open. That’d give everyone a chance to lift  things that are not easy to talk about in open discussion. That would require strong trust between people in the working community. It would give everyone a chance to influence in their own work and feel. 

  With good flow of information and rules put together as a joint community should give corporation a chance to build a place for each worker to flourish and be happy healthy as well as productive.

   

  In case your found yourself wondering, how is it possible to build such a working atmosphere, you know who to call. That would be me. 

  DIFFERENT PACAGES FOR DIFFERENT NEEDS FOUND BELOW

  Onnellinen työelämässä
  Voiko voimia työntekemiseen saada lisää ja miten se tapahtuu? Miten arkea on mahdollista hallita ja tuoko se lisää jaksamista ja tehokkuutta myös työpaikalle. Kuinka paljon jatkuva multitaskaaminen vie aivokapasiteettia ja tulemmeko  jatkuvasti tyhmemmiksi.

  Kesto: 1,5 h

  #seksiätyöpaikalla?
  Työpaikoilla toisten kanssa läheisesti toimiminen luo jännitteitä. Usein juuri minäkuvasta, itsetunnosta ja temperamenttieroista lähtien.  Myös ihmisten väliset seksuaaliset jännitteet kuuluvat työpaikoille osana ihmisyyttä. Yksi seminaarin keskeisistä kysymyksistä kuuluu, miten omalla esimerkillä ja asenteella voi vaikuttaa työilmapiiriin ja mistä se kaikki lähtee?

   

  Seminaarissa käsitellään itsetuntoa, minäkuvaa, ihmisten välisiä herkkyyseroja, vuorovaikutustaitoja ja peilataan omaa kehollisuutta suhteessa muihin arvokeskeisestä näkökulmasta. Käytännönläheinen, osallistava ja helposti lähestyttävä tapa käsitellä joskus jopa vaikeaa aihetta.

  Kesto: 2-3 h

  Hyvinvoinnin aakkoset
  Luennolla keskustellaan siitä, mistä kaikista osatekijöistä hyvä kunto koostuu ja miten lähteä omakohtaisesti parempaa kuntoa kohti. Luentokokonaisuus pitää sisällään puhetta palautumisesta, ravinnosta, liikkumisesta, kehonkuvasta ja elämänarvoista. Kaikki eivät ole luontaisia treenaajia, eivätkä kaikki viihdy sohvalla. Voiko syyllistymisestä ja syyllistämisestä päästä irti ja sitä kautta lisätä omaa jaksamista sekä hyvinvointia?

  Kesto: 1.5 h

  Toimistotyöläisen ruokapäivä
  Luento oikeanlaisen ruokavalion koostamisesta jokaisen yksilölliseen arkeen. Miten toimistotyöläisen tulisi syödä jaksaakseen arjessa paremmin ja hallitakseen painoaan. Miten estää painonnousu ikävuosien lisääntyessä. Miten jaksaa treenata työpäivän jälkeen ja mitkä ovat tyypillisimmät mokat ruokavaliossa.

  Kesto: 8 ryhmäkertaa, tapaamisia kerran viikossa. Yhden kerran kesto 1h.

   Together with the lectures it is possible to have single coaching & personal training sessions too. Ask for more details in modifying the lectures to meet your corporate needs!

   

  “Olen oppinut tuntemaan Liina Sieversin valovoimaisena esiintyjänä ja osaavana kouluttajana. Hänen luentonsa Suomen Coaching-yhdistyksen Coaching Day -tapahtumassa lokakuussa 2014 tempaisi minut mukaansa ja kannusti konkreettisella tasolla tekemään arkisia hyviä valintoja oman hyvinvointini eteen. Liina Sievers yhdistää esityksiinsä sopivasti luennointia ja toiminnallista tekemistä, tietoa ja tunnetta. Myös yhteistyö tapahtuman ja luennon suunnitteluvaiheessa sujui joustavasti ja miellyttävästi. Suosittelen lämpimästi Liina Sieversin luentoja muillekin organisaatioille!” Pia Winqvist

  No Results Found

  The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

  Tänne voi kirjoittaa otsikko

  Tänne leipistä

  #FIRSTBEAT

  Palaudu! -verkkokurssi yrityksille

  Uusi Palaudu! -verkkokurssi yrityksille. Kurssi kestää 6 viikkoa ja se alkaa Firstbeat Hyvinvointianalyysillä, josta selviää oma lähtötilanne mm. unen laadun, arjen kokonaiskuormituksen ja palautumisen riittävyyden näkökulmista.

  Kurssin valmennusosioissa kehitetään kykyä palautua, rentoutua ja parantaa omaa hyvinvointia. Paljon hyviä työkaluja, ohjeita ja vinkkejä oman hyvinvoinnin parantamiseen!

  Tämä Firstbeat-analyysin ja verkkokurssin yhdistelmä soveltuu erinomaisesti osaksi yrityksen työhyvinvointitoimintaa.

  Hinta sisältää 6 viikon valmennusmateriaalit, Firstbeat -mittauksen sekä henkilökohtaisen palauteraportin ja etätuen koko valmennuksen ajaksi. Valmennuksen tueksi on mahdollista räätälöidä erillisiä luentoja kokonaisuutta täydentämään.

  Hinta 249 € + alv 24%.

   

  "Esiintymistapa ja tyyli tarttuu väkisinkin, ja Liinan energia vie mukanaan. Liina on eläväinen esiintyjä ja tämä luo positiivisen ja kannustavan ilmapiirin. Uskon, että tämä 6 viikon valmennus tuo uusia työkaluja niin omaan hyvinvointiin kuin työyhteisöömme. "

  Liisa Järvelä

  Työhyvinvoinnin asiantuntija, Kansaneläkelaitos Palaudu! -verkkovalmennuksen kick off -tilaisuus

  #FIRSTBEAT

  Firstbeat -hyvinvointimittaus

  Haluaisitko tietää, missä kunnossa todella olet?
  Säännöllinen liikunta auttaa nukkumaan laadukkaampia yöunia sekä parantaa stressinhallintaa. Hyvä olo näkyy konkreettisesti parempana jaksamisena ja työkykynä sekä korkeampana vireystilana. Kunnon kehittäminen onkin yksi tehokkaimmista keinoista lisätä omaa hyvinvointia. Kunhan kunnon kehittäminen pitää sisällään myös palautumisen tarkastelun, ja lisätty liikunta on omaan kuntotasoosi sopivaa ja eteneminen maltillista.

   

  Heikkokuntoiset hyötyvät nopeimmin jo pienestäkin liikunnan lisäyksestä, ja jo kolmen kuukauden harjoittelulla on mahdollista kohottaa kuntoa jopa 20 prosentilla. Kuntotason tulosta ei siis kannata pelätä, sillä oman kuntotason tietäminen on aina hyvä uutinen – kunhan vain reagoi heikkoon tulokseen ajoissa ennen terveysongelmien syntymistä.

  Firstbeat Hyvinvointianalyysi auttaa kaiken kuntoisia ja ikäisiä hallitsemaan omaan arkeaan paremmin, ja kiinnittämään omaan stressin ja palautumisen tasapainoon enemmän huomiota. Näin liikunnastakin tulee mielekkäämpää.

  • Yksilöt: Motivoi liikkumaan ja herättää kiinnittämään huomiota omaan arkiaktiivisuuteen.
  • Yritykset: Kannustaa työmatkaliikuntaan sekä kehittämään aktiivisempaa työyhteisöä.
  • Ammattilaiset: Toimii konkreettisena mittarina kunnon kehittämiseen ja seurantaan.

  Firstbeat Hyvinvointimittaus pitää sisällään

  • 3 vrk mittauksen
  • Henkilökohtaisen raportin
  • Henkilökohtaisen palautteen suoritetun mittauksen ja täytetyn päiväkirjan perusteella

  Hinta: 169€/hlö (sis. mittaus, raportti + henk.koht. palaute)

  Yrityksille räätälöitynä yksilömittaukset ja ryhmäpalaute.

  FIRSTBEAT -hyvinvointimittaukset
  Harva tulee ajatelleeksi, että fyysinen kunto on yhtä kuin vapaa-ajan laatu. Hyväkuntoisena arki rullaa paremmin, ja töiden jälkeen jää energiaa myös kotiaskareisiin ja harrastuksiin. Tieto omasta kunnosta toimii tehokkaana herättäjänä ja motivaattorina aktiivisempaan liikkumiseen ja terveellisempiin elämäntapoihin sekä auttaa ymmärtämään tämän hetkisen kunnon vaikutukset omaan elämään.

   

  Toisaalta myös arjen kuormittavuus vaikuttaa palautumiseen. Jos koet voimakasta stressiä, nukut huonosti ja syöt huonosti, voit olla varma, että tavoitteellisen liikunnan aloittaminen ilman aiemmin mainittujen riskitekijöiden tarkastelua vie sinut entistä huonompaan kuntoon. Tässäkin Firstbeat- mittauksesta on sinulle hyötyä.


  •••

  Palautumisen merkitys arjessa – Olisiko Firtbeat –mittauksesta minulle hyötyä?

  Sydän, tuo ympärivuorokautinen elämänmoottori, jyskyttää rinnassasi tasaiseen tahtiin. Se kuljettaa lävitseen 7000 litraa verta vuorokaudessa. Se on hereillä, vaikka sinä nukkuisit. Mitä paremmassa kunnossa sydämesi on, sitä paremmin sinä voit. Sopivan kuormittavalla liikunnalla, säännöllisellä aterioinnilla ja laadukkaalla levolla pystyt vaikuttamaan koko kehosi hyvinvointiin, ja nimenomaan sydämesi kautta.

  Stressitekijät alkavat kuormittaa kehoasi haitallisesti siinä vaiheessa, kun riittävän moni palikkatornin palanen alkaa pidemmällä aikavälillä pysyvästi rapistua ja murentua. Riittämätön uni ja  riittämätön palautuminen päivän aikana, huonolaatuinen ruoka, jatkuva kiire ja liian kovatasoinen, tai riittämätön,  liikunta alkavat pitkällä aikavälillä heikentää jaksamistasi. Tämä vaikuttaa koko elämänlaatuusi.

  Satunnaiset ja hetkelliset heitot arkirutiineissa kuuluvat elämään. Tärkeintä olisikin miettiä, miten tasapainossa oma jaksamisesi ja arjen hektisyys ovat keskenään.

  Positiivinen stressi saa sinut innostumaan asioista ja kohottaa vireystasoasi päivän aikana niin, että jaksat touhuta. Negatiivinen stressi aiheuttaa väsymystä, uupumusta, saamattomuutta, huono-unisuutta, painajaisia, kärttyisyyttä, ruokahaluttomuutta, mielihyväsyömistä, seksuaalista haluttomuutta, masentuneisuuden tunteita, ja kaikkea muuta sellaista, mikä tuntuu huonona kehossa ja mielessä.


  •••

  Unen merkitys

  Tiesitkö, että jopa 95% palautumisesta tulee hyvän unen avulla. Ja että jopa 90% meistä hyvä palautuminen on käyttämätön voimavara. Loistava palautuminen on seurausta riittävän virkistävästä unesta. Siitä unesta, mistä suurin osa meistä niin helposti nipistää jonkin ”tärkeämmän” tieltä.

  Suurin osa meistä aikuisista tarvitsee 7-9 tuntia unta yön aikana. Aika moni meistä nukkuu toistuvasti vähemmän. Vähemmälläkin tulee jonkin aikaa toimeen, mutta liian vähäisen unen määrän huomaa esimerkiksi suorituskyvyn laskemisena sekä kognitiivisten taitojen, kuten muistin ja keskittymiskyvyn laskemisena.

  Aamulla stressihormoni kortisolin eritys on korkeimmillaan. Mikäli nukkumaan menosi viivästyy yli puolenyön, kortisolin eritys häiriintyy. Kohonnut kortisolipitoisuus häiritsee kasvuhormonin eritystä yöaikaan, ja näin heikentää palautumistasi. Huonon yön jälkeen kortisolin poistuu kehostasi jopa kuusi kertaa normaalia hitaammin. Tämän huomaat kyllä päivän aikana olossasi.


  •••

  Unihäiriöt

  Joskus tasaisesta unirytmistä huolimatta voit kokea itsesi aamuisin väsyneeksi. Päivä starttaa tahmeasti, eikä pääsi toimi kunnolla. Keskittymiskykysi karkailee ja sinun on vaikea painaa asioita päähäsi. Öisin hikoilet runsaasti, heräilet aamuyöstä tai puret öisin hampaitasi yhteen niin, että aamulla leukasi ovat jäykät.

  Huonon tai olemattoman unen aikaisen palautumisen taustalla voi olla diagnosoimaton unihäiriö. Tällaisista unihäiriöistä esimerkkinä levottomat jalat, uniapnea, unissa puhuminen ja unissa kävely. Unissa puhuminen ja unissa kävely ovat lapsena normaaleja, kehitykseen kuuluvia asioita, mutta aikuisena nämä ovat merkkejä häiriintyneestä unenlaadusta. Mikäli tunnistat itselläsi tämänkaltaisia oireita, on sinun syytä hakeutua jatkotutkimuksiin. Unihäiriöt ovat yleisiä, ja nykymaailmassa hyvin hoidettavia. Älä jää oireidesi kanssa yksin.

  Mikäli tavoitteesi on parantaa ja kehittää myös fyysistä kuntoasi, onkin syytä ensimmäiseksi siirtää katseesi kelloon, ja miettiä omia nukkumis- ja palautumistottumuksiasi. Siinä yhtenä hyvänä apuna toimii Firstbeat –mittaus. Mutu-tuntuma ei riitä kertomaan, millaista unen laatusi on tai palaudutko riittävästi myös päivän aikana.


  •••

  Milloin Firstbeat -mittauksesta olisi hyötyä?

  Autonominen, eli tahdosta riippumaton, hermostomme säätelee aktiivisuuttamme jatkuvasti. Tärkeintä tässä olisikin löytää tasapaino elimistön toimintoja kiihdyttävän, ja niitä rauhoittavan toiminnan välillä.

  Firstbeat –mittauksen tekeminen ja tulosten jatkoseuranta sekä mahdollisten muutosten käytäntöön pano ovat tässä oleellisessa roolissa. Firstbeat –mittaus perustuu sydämen sykevälivaihteluihin eli  sykevälivariaatioihin sydämen lyöntien väleissä.  Mitä enemmän variaatioita siellä on, sitä paremmin sydämesi voi. Stressaantunut sydän tikuttaa tiheään ja tasaisemmin, eikä se pääse lepäämään riittävästi lyöntiensä välissä. Ihan samalla tavalla, kuin autossa pitää vaihdetta siirtää isommalle vauhdin kasvaessa, myös sydän tarvitsee palauttavampia kierroksia jaksaakseen kulkea.

  Mittaus siis paljastaa, kuinka hyvin palaudut niin päivän aikana kuin nukkuessasi, vai palaudutko laisinkaan.

  Tavoitteesi voi olla mikä tahansa. Voit tavoitella painon pudotusta, parempaa jaksamista, kehittynyttä fyysistä kuntoa, lihasmassaa, kestävyyttä ja niin edelleen. Kaikissa tapauksissa näistä Firstbeat –mittaus voi toimia apuna kokonaiskuormituksen tason selvittämisessä. Monien omien asiakkaideni krooniset unihäriöt ovat paljastuneet testissä.

  Monet kilpaurheilijat käyttävät Firstbeatia oman harjoittelunsa tukena palautumisen mittaamisessa.

  Testi osoittaa konkreettisesti niitä kohtia elämässä, jotka ovat joko kuormitustasoltaan sopivia, tai liian rasittavia. Muutoksia voi olla helpompi lähteä tuomaan omaan arkeensa tämän jälkeen. Firstbeat ei ole ainoa keino, mutta se on erittäin hyväksi todettu keino, kokonaisjaksamisen kartoittamiseen, ammatista tai statuksesta riippumatta.

  Täyttämällä päiväkirjaa koko mittausjakson ajan, voit jälkikäteen nähdä raportista, millä tavoin kehosi on mihinkin ärsykkeeseen reagoinut. Tämä syventää ymmärrystä kehon toiminnan ja ulkoisten ärsykkeiden välillä ja voi jatkossa vaikuttaa niihin valintoihin, mitä arjessasi teet.


  •••

  Palautumisen avaintekijät

  Mitä tarvitset palautumiseen niin rasittavan liikunnan kuin aivotoimintojen suhteen, on riittävä lepo, uni ja ravinto, sekä omaan kuntotasoosi sopiva palauttava liikunta Mitä stressaavampi päivä sinulla on, itse asiassa sitä enemmän tarvitset aikaa palautumiseen, ja sitä huoltavampaa tulisi liikunnan olla.

  Palautumisen haasteena on rasituksen kuormittavuus suhteessa lepoon ja palautumiseen. Arki voi olla erittäin kuormittavaa niin henkisesti kuin fyysisestikin, ja pelkästään nukkumalla liian vähän koko paletti kaatuu yksi kerrallaan.

  Usein kuvittelemme, että rankan työpäivän jälkeen rankka liikunta helpottaa oloa ja että sillä tavalla kunto kehittyy. Totuus on, että ylirasittuneena ei kunto kehity mihinkään muualle, kuin alaspäin. Kehon näkökulmasta stressi on stressiä, muodosta välittämättä. On se sitten henkistä tai fyysistä. Palautumiseen on aina otettava riittävästi aikaa, ja kehon viestejä olisi tärkeä kunnioittaa ja kuunnella.

  Fakta on, että hyväkuntoinen palautuu huonokuntoista paremmin. Tärkeää tässä kohtaa on huomata, että hyvä kunto ei koostu pelkästä fyysisen kunnonkehittämisestä. Se vaatii ympärilleen myös aikaa palautua, ja tasapainoa elämän eri osa-alueiden välillä.

  Pari tuntia lisää liikuntaa viikon sisälle parantaa palautumiskykyäsi jo huomattavasti. Liikunnan olisi kuitenkin oltava omaan kuntotasoosi sopivaa.

  Mieti muutoksia tehdessäsi, onko kalenterisi jo aivan tupaten täynnä. Pystytkö luopumaan jostain liikuntaa lisätäksesi? Tätä on tärkeää tarkastella, jotta liikunnasta ei tulee stressiä stressin päälle, vaan pystyt nauttimaan liikunnasta hyvillä mielin ja nukkumaan yösi laadukkaasti.

  Palautumistasi heikentäviä tekijöitä:

  • jatkuva kiire ja stressi
  • huono fyysinen kunto
  • sairaudet
  • alkoholi
  • liian myöhäinen liikunta
  • raskas ruoka.
  Käytännön vinkit palautumisen tehostamiseen:
  Riittävän virkistävään uneen pystyt vaikuttamaan monella tapaa.

  • Satsaa kehollesi sopivaan sänkyyn,
  • Vaihda lakanat muutaman viikon välein,
  • Tuuleta makuuhuone kunnolla ennen nukkumaan käymistä, pidä lämpötila viileänä.
  • Rauhoita ilta muutamaksi tunniksi ennen nukkumaan menoa, ja pysy vireystilaa laskevissa iltarutiineissa mahdollisimman tarkkaan.
  • Kevyt venyttely rauhoittaa ja rentouttaa.
  • Nauti hiilihydraattipitoinen iltapala. Pahinta, mitä voit tehdä, on jättää iltapala väliin kokonaan.
  • Vältä runsasta proteiinin nauttimista illalla. Proteiini kiihdyttää munuaisten toimintaa, ja yöllä voi iskeä unirytmin rikkova pissahätä.
  • Kuntotasollesi sopiva liikunta päivällä ruokkii laadukasta unta yön aikana. Jos nukkumaan meno ja unen saanti on vaikeaa, ei iltakuuden jälkeen kannata harrastaa enää syketasoja kohottavaa liikuntaa.
  • Unipäiväkirjan pitäminen. Merkitse kirjaan, milloin kävit nukkumaan, milloin ja millä fiiliksellä heräsit ja tapahtuiko yön aikana jotain erityistä (vessassa käynti, heräilyt, hikoilu tms.)
  • Firstbeat –mittaus omaa vuorokauden aikaista palautumistasi mittaamaan, ja oikeanlaiset toimenpiteet tämän pohjalta ammattilaisen kanssa yhteistyössä.

  #FIRSTBEAT

  Palaudu!

  FIRSTBEAT -hyvinvointimittaukset

  Harva tulee ajatelleeksi, että fyysinen kunto on yhtä kuin vapaa-ajan laatu. Hyväkuntoisena arki rullaa paremmin, ja töiden jälkeen jää energiaa myös kotiaskareisiin ja harrastuksiin. Tieto omasta kunnosta toimii tehokkaana herättäjänä ja motivaattorina aktiivisempaan liikkumiseen ja terveellisempiin elämäntapoihin sekä auttaa ymmärtämään tämän hetkisen kunnon vaikutukset omaan elämään.

  Toisaalta myös arjen kuormittavuus vaikuttaa palautumiseen. Jos koet voimakasta stressiä, nukut huonosti ja syöt huonosti, voit olla varma, että tavoitteellisen liikunnan aloittaminen ilman aiemmin mainittujen riskitekijöiden tarkastelua vie sinut entistä huonompaan kuntoon. Tässäkin Firstbeat- mittauksesta on sinulle hyötyä.

  #FIRSTBEAT

  Hyvinvointimittaus

  Firstbeatin Hyvinvointianalyysi perustuu sydämen sykevälivaihteluiden mittaamiseen ja niiden analysointiin. Analyysi kuvaa palautumisesi riittävyyttä ja auttaa tunnistamaan stressaavat tekijät työssä ja vapaa-ajalla. Pienilläkin muutoksilla voit parantaa hyvinvointiasi merkittävästi.

  Hyvinvointianalyysi arvioi

  • unen laatua ja riittävyyttä
  • auttaa löytämään ratkaisun paremman palautumisen saavuttamiseksi.

  Hyvinvointianalyysi kertoo

  • oletko riittävän aktiivinen
  • onko harjoittelusi riittävän tehokasta saadakseen aikaan positiivisia terveysvaikutuksia ja kohottaakseen kuntoasi.
  FIRSTBEAT -hyvinvointimittaukset

  Harva tulee ajatelleeksi, että fyysinen kunto on yhtä kuin vapaa-ajan laatu. Hyväkuntoisena arki rullaa paremmin, ja töiden jälkeen jää energiaa myös kotiaskareisiin ja harrastuksiin. Tieto omasta kunnosta toimii tehokkaana herättäjänä ja motivaattorina aktiivisempaan liikkumiseen ja terveellisempiin elämäntapoihin sekä auttaa ymmärtämään tämän hetkisen kunnon vaikutukset omaan elämään.

  Toisaalta myös arjen kuormittavuus vaikuttaa palautumiseen. Jos koet voimakasta stressiä, nukut huonosti ja syöt huonosti, voit olla varma, että tavoitteellisen liikunnan aloittaminen ilman aiemmin mainittujen riskitekijöiden tarkastelua vie sinut entistä huonompaan kuntoon. Tässäkin Firstbeat- mittauksesta on sinulle hyötyä.


  •••

  Palautumisen merkitys arjessa – Olisiko Firstbeat –mittauksesta minulle hyötyä?

  Sydän, tuo ympärivuorokautinen elämänmoottori, jyskyttää rinnassasi tasaiseen tahtiin. Se kuljettaa lävitseen 7000 litraa verta vuorokaudessa. Se on hereillä, vaikka sinä nukkuisit. Mitä paremmassa kunnossa sydämesi on, sitä paremmin sinä voit. Sopivan kuormittavalla liikunnalla, säännöllisellä aterioinnilla ja laadukkaalla levolla pystyt vaikuttamaan koko kehosi hyvinvointiin, ja nimenomaan sydämesi kautta.

  Stressitekijät alkavat kuormittaa kehoasi haitallisesti siinä vaiheessa, kun riittävän moni palikkatornin palanen alkaa pidemmällä aikavälillä pysyvästi rapistua ja murentua. Riittämätön uni ja  riittämätön palautuminen päivän aikana, huonolaatuinen ruoka, jatkuva kiire ja liian kovatasoinen, tai riittämätön,  liikunta alkavat pitkällä aikavälillä heikentää jaksamistasi. Tämä vaikuttaa koko elämänlaatuusi.

  Satunnaiset ja hetkelliset heitot arkirutiineissa kuuluvat elämään. Tärkeintä olisikin miettiä, miten tasapainossa oma jaksamisesi ja arjen hektisyys ovat keskenään.

  Positiivinen stressi saa sinut innostumaan asioista ja kohottaa vireystasoasi päivän aikana niin, että jaksat touhuta. Negatiivinen stressi aiheuttaa väsymystä, uupumusta, saamattomuutta, huono-unisuutta, painajaisia, kärttyisyyttä, ruokahaluttomuutta, mielihyväsyömistä, seksuaalista haluttomuutta, masentuneisuuden tunteita, ja kaikkea muuta sellaista, mikä tuntuu huonona kehossa ja mielessä.


  •••

  Unen merkitys

  Tiesitkö, että jopa 95% palautumisesta tulee hyvän unen avulla. Ja että jopa 90% meistä hyvä palautuminen on käyttämätön voimavara. Loistava palautuminen on seurausta riittävän virkistävästä unesta. Siitä unesta, mistä suurin osa meistä niin helposti nipistää jonkin ”tärkeämmän” tieltä.

  Suurin osa meistä aikuisista tarvitsee 7-9 tuntia unta yön aikana. Aika moni meistä nukkuu toistuvasti vähemmän. Vähemmälläkin tulee jonkin aikaa toimeen, mutta liian vähäisen unen määrän huomaa esimerkiksi suorituskyvyn laskemisena sekä kognitiivisten taitojen, kuten muistin ja keskittymiskyvyn laskemisena.

  Aamulla stressihormoni kortisolin eritys on korkeimmillaan. Mikäli nukkumaan menosi viivästyy yli puolenyön, kortisolin eritys häiriintyy. Kohonnut kortisolipitoisuus häiritsee kasvuhormonin eritystä yöaikaan, ja näin heikentää palautumistasi. Huonon yön jälkeen kortisolin poistuu kehostasi jopa kuusi kertaa normaalia hitaammin. Tämän huomaat kyllä päivän aikana olossasi.


  •••

  Unihäiriöt

  Joskus tasaisesta unirytmistä huolimatta voit kokea itsesi aamuisin väsyneeksi. Päivä starttaa tahmeasti, eikä pääsi toimi kunnolla. Keskittymiskykysi karkailee ja sinun on vaikea painaa asioita päähäsi. Öisin hikoilet runsaasti, heräilet aamuyöstä tai puret öisin hampaitasi yhteen niin, että aamulla leukasi ovat jäykät.

  Huonon tai olemattoman unen aikaisen palautumisen taustalla voi olla diagnosoimaton unihäiriö. Tällaisista unihäiriöistä esimerkkinä levottomat jalat, uniapnea, unissa puhuminen ja unissa kävely. Unissa puhuminen ja unissa kävely ovat lapsena normaaleja, kehitykseen kuuluvia asioita, mutta aikuisena nämä saattavat olla merkkejä häiriintyneestä unenlaadusta. Mikäli tunnistat itselläsi tämänkaltaisia oireita, on sinun syytä hakeutua jatkotutkimuksiin. Unihäiriöt ovat yleisiä, ja nykymaailmassa hyvin hoidettavia. Älä jää oireidesi kanssa yksin.

  Mikäli tavoitteesi on parantaa ja kehittää myös fyysistä kuntoasi, onkin syytä ensimmäiseksi siirtää katseesi kelloon, ja miettiä omia nukkumis- ja palautumistottumuksiasi. Siinä yhtenä hyvänä apuna toimii Firstbeat –mittaus. Mutu-tuntuma ei riitä kertomaan, millaista unen laatusi on tai palaudutko riittävästi myös päivän aikana.


  •••

  Milloin Firstbeat -mittauksesta olisi hyötyä?

  Autonominen, eli tahdosta riippumaton, hermostomme säätelee aktiivisuuttamme jatkuvasti. Tärkeintä tässä olisikin löytää tasapaino elimistön toimintoja kiihdyttävän, ja niitä rauhoittavan toiminnan välillä.

  Firstbeat –mittauksen tekeminen ja tulosten jatkoseuranta sekä mahdollisten muutosten käytäntöön pano ovat tässä oleellisessa roolissa. Firstbeat –mittaus perustuu sydämen sykevälivaihteluihin eli  sykevälivariaatioihin sydämen lyöntien väleissä.  Mitä enemmän variaatioita siellä on, sitä paremmin sydämesi voi. Stressaantunut sydän tikuttaa tiheään ja tasaisemmin, eikä se pääse lepäämään riittävästi lyöntiensä välissä. Ihan samalla tavalla, kuin autossa pitää vaihdetta siirtää isommalle vauhdin kasvaessa, myös sydän tarvitsee palauttavampia kierroksia jaksaakseen kulkea.

  Mittaus siis paljastaa, kuinka hyvin palaudut niin päivän aikana kuin nukkuessasi, vai palaudutko laisinkaan.

  Tavoitteesi voi olla mikä tahansa. Voit tavoitella painon pudotusta, parempaa jaksamista, kehittynyttä fyysistä kuntoa, lihasmassaa, kestävyyttä ja niin edelleen. Kaikissa tapauksissa näistä Firstbeat –mittaus voi toimia apuna kokonaiskuormituksen tason selvittämisessä. Monien omien asiakkaideni krooniset unihäriöt ovat paljastuneet testissä.

  Monet kilpaurheilijat käyttävät Firstbeatia oman harjoittelunsa tukena palautumisen mittaamisessa.

  Testi osoittaa konkreettisesti niitä kohtia elämässä, jotka ovat joko kuormitustasoltaan sopivia, tai liian rasittavia. Muutoksia voi olla helpompi lähteä tuomaan omaan arkeensa tämän jälkeen. Firstbeat ei ole ainoa keino, mutta se on erittäin hyväksi todettu keino, kokonaisjaksamisen kartoittamiseen, ammatista tai statuksesta riippumatta.

  Täyttämällä päiväkirjaa koko mittausjakson ajan, voit jälkikäteen nähdä raportista, millä tavoin kehosi on mihinkin ärsykkeeseen reagoinut. Tämä syventää ymmärrystä kehon toiminnan ja ulkoisten ärsykkeiden välillä ja voi jatkossa vaikuttaa niihin valintoihin, mitä arjessasi teet.


  •••

  Palautumisen avaintekijät

  Mitä tarvitset palautumiseen niin rasittavan liikunnan kuin aivotoimintojen suhteen, on riittävä lepo, uni ja ravinto, sekä omaan kuntotasoosi sopiva palauttava liikunta Mitä stressaavampi päivä sinulla on, itse asiassa sitä enemmän tarvitset aikaa palautumiseen, ja sitä huoltavampaa tulisi liikunnan olla.

  Palautumisen haasteena on rasituksen kuormittavuus suhteessa lepoon ja palautumiseen. Arki voi olla erittäin kuormittavaa niin henkisesti kuin fyysisestikin, ja pelkästään nukkumalla liian vähän koko paletti kaatuu yksi kerrallaan.

  Usein kuvittelemme, että rankan työpäivän jälkeen rankka liikunta helpottaa oloa ja että sillä tavalla kunto kehittyy. Totuus on, että ylirasittuneena ei kunto kehity mihinkään muualle, kuin alaspäin. Kehon näkökulmasta stressi on stressiä, muodosta välittämättä. On se sitten henkistä tai fyysistä. Palautumiseen on aina otettava riittävästi aikaa, ja kehon viestejä olisi tärkeä kunnioittaa ja kuunnella.

  Fakta on, että hyväkuntoinen palautuu huonokuntoista paremmin. Tärkeää tässä kohtaa on huomata, että hyvä kunto ei koostu pelkästä fyysisen kunnonkehittämisestä. Se vaatii ympärilleen myös aikaa palautua, ja tasapainoa elämän eri osa-alueiden välillä.

  Pari tuntia lisää liikuntaa viikon sisälle parantaa palautumiskykyäsi jo huomattavasti. Liikunnan olisi kuitenkin oltava omaan kuntotasoosi sopivaa.

  Mieti muutoksia tehdessäsi, onko kalenterisi jo aivan tupaten täynnä. Pystytkö luopumaan jostain liikuntaa lisätäksesi? Tätä on tärkeää tarkastella, jotta liikunnasta ei tulee stressiä stressin päälle, vaan pystyt nauttimaan liikunnasta hyvillä mielin ja nukkumaan yösi laadukkaasti.

  Palautumistasi heikentäviä tekijöitä:

  • jatkuva kiire ja stressi
  • huono fyysinen kunto
  • sairaudet
  • alkoholi
  • liian myöhäinen liikunta
  • raskas ruoka.
  Käytännön vinkit palautumisen tehostamiseen:

  Riittävän virkistävään uneen pystyt vaikuttamaan monella tapaa.

  • Satsaa kehollesi sopivaan sänkyyn,
  • Vaihda lakanat muutaman viikon välein,
  • Tuuleta makuuhuone kunnolla ennen nukkumaan käymistä, pidä lämpötila viileänä.
  • Rauhoita ilta muutamaksi tunniksi ennen nukkumaan menoa, ja pysy vireystilaa laskevissa iltarutiineissa mahdollisimman tarkkaan.
  • Kevyt venyttely rauhoittaa ja rentouttaa.
  • Nauti hiilihydraattipitoinen iltapala. Pahinta, mitä voit tehdä, on jättää iltapala väliin kokonaan.
  • Vältä runsasta proteiinin nauttimista illalla. Proteiini kiihdyttää munuaisten toimintaa, ja yöllä voi iskeä unirytmin rikkova pissahätä.
  • Kuntotasollesi sopiva liikunta päivällä ruokkii laadukasta unta yön aikana. Jos nukkumaan meno ja unen saanti on vaikeaa, ei iltakuuden jälkeen kannata harrastaa enää syketasoja kohottavaa liikuntaa.
  • Unipäiväkirjan pitäminen. Merkitse kirjaan, milloin kävit nukkumaan, milloin ja millä fiiliksellä heräsit ja tapahtuiko yön aikana jotain erityistä (vessassa käynti, heräilyt, hikoilu tms.)
  • Firstbeat –mittaus omaa vuorokauden aikaista palautumistasi mittaamaan, ja oikeanlaiset toimenpiteet tämän pohjalta ammattilaisen kanssa yhteistyössä.

  Ota yhteyttä

  Lähetä viestiä tai soita.

  Liina Sievers
  liina@liinasievers.fi
  050 5499 995

  #LIINASIEVERS

  Ole joku jolla on väliä

  Ota yhteyttä.

  .

  Kysy lisää ja kerro toiveesi!

  050 5499 995
  liina(at)liinasievers.fi

  6 + 8 =

  #hyvinvoivaminä

  Terapiapalvelut

  Terapeuttisen keskustelun avulla on mahdollista ymmärtää enemmän itseään, historiansa ja traumojensa vaikutusta omaan elämään sekä sitä, mitä tapahtuu suhteissa toisiin ihmisiin. Sukeltamalla omaan itseensä on mahdollista löytää se, mitä on hukassa. Vastauksia ei tarvitse olla valmiiksi olemassa.

  Sinulla ei tarvitse juuri nyt olla kriisiä päällä. Tasaisemmassa elämäntilanteessa pystyt jäsentyneemmin käsittelemään elämääsi ja pitkäjänteinen työskentely oman tasapainon ja hyvinvoinnin eteen pääsee oikeuksiinsa.

  Terapeuttisen työskentelyn keskiössä on keskustelu. Käymme läpi ihmissuhteita, ajatuksia, tunteita, arjen asioita ja -hallintaa. Keskustelun lisäksi voimme tarvittaessa käydä asioita läpi erilaisten arvopohjaisten tehtävien, kuvien ja kysymysten kautta.

   

  Seksuaalineuvonta sisältää yleensä 2–5 tapaamiskertaa

  Terapia on pidempikestoista. 

  Hyvinvointivalmennukset räätälöidään tarpeen mukaan.

   

  Vastaanotolla voidaan keskustella mm.

  • seksuaalisesta haluttomuudesta
  • tunteiden ilmaisun, vuorovaikutuksen ja läheisyyden ongelmista
  • itsetuntoon ja kehonkuvaan liittyvistä pulmista
  • eri elämäntilanteisiin liittyvät elämän haasteet, kuten pienten lasten perheet ja ikääntyminen
  • sairauksien, toimenpiteiden, vammautumisen ja lääkitysten vaikutukset seksuaalisuuteen, päivittäisistä toiminnoista selviämiseen ja ihmissuhteisiin
  • Liikunnan ja ravitsemuksen vaikutuksesta palautumiseen ja henkiseen hyvinvointiin

   

  Omien asiakkaideni kanssa olemme käsitelleet mm. naiseutta, orgasmien saantivaikeuksia, väkivaltaa parisuhteessa, muuttunutta kehonkuvaa syöpähoitojen jälkeen, itsetuntoon liittyviä ongelmia, eron jälkeistä elämää, limakalvojen kuivuutta, ”mitä on minun seksuaalisuuteni”, alkoholismin vaikutusta parisuhteeseen, arjen hallintataitoja, uupumusta, kaipuuta parisuhteeseen jne.

   

  Olet tervetullut keskustelemaan kanssani yksin, kaksin tai ryhmänä.

  ”Isoin oivallus itselleni on ollut, että en ole juuri koskaan miettinyt itsenäni NAISENA. Työntekijänä, äitinä, parhaana ystävänä, metsätyttönä, luonnonlapsena, urheilijana löydän kyllä itsenä, mutta jos mietin ”minkälaisena näen itseni NAISENA” onkin näkökulma mikä on jäänyt paitsi. Upeita oivalluksia ja järjetöntä täpinää” Nora, 32 v.

  #ELÄMÄNIKUNNOSSA?

  ”FOCUS GOES WHERE ENERGY FLOWS” – Tony Robbins

  Mikäli koet olosi väsyneeksi, saamattomaksi etkä oikein saa tekemisen päästä kiinni, valmennukseni voi olla juuri se mitä kaipaat.

  Monen vuoden valmennuskokemuksen perusteella tiedän, että silloin, kun olo on vetämätön ja oma peilikuva tuntuu vieraalta, ihminen haluaa muutosta. Sitä muutosta haetaan usein kovilla treeniohjelmilla ja tiukoilla dieeteillä sekä tappavalla armottomuudella itseä kohtaan. Kuvitellaan, että kehon ja mielen rankaisu on tie parempaan elämään. Pako omasta todellisuudesta voi tuntua helpotukselta. Se on luonnollinen ja inhimillinen reaktio. Niin ihmismieli toimii.

  Harvoin tällaisilla menetelmillä kuitenkaan saavutetaan mitään pysyvää. Jaksat viikon. Ehkä kaksi. Sen jälkeen treenikassi lentää nurkkaan ja palaat takaisin vanhoihin ruokailutottumuksiisi. Koska muutos oli liian kova. Liian suuri. Pysyvän muutoksen hakeminen vaatii rajuilla metodeilla liian suuria ”uhrauksia” liian äkäisellä ja liian vaativalla aikataululla.

  Mitä jos tällä kertaa lähtisitkin liikkeelle armollisuudesta? Hengittäisit sisään ja ulos ja miettisit, mitä kaikkea hyvää elämässäsi on jo nyt. Ja mitkä ovat niitä todellisia tekijöitä siellä taustalla, miksi haluat muutosta. Tässä voin sinua auttaa.

  Valmennuspakettini koostuvat mielen ja kehon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kartoituksesta. Miten SINÄ voit juuri nyt.

  Ei tarkkoja dieettejä. Ei tappavia treeniohjelmia. Ei kuntotestauksia*. Niiden sijaan keskustelua sinulle tärkeistä asioista. Liikkumista sillä kapasiteetilla, mikä sinulla tällä hetkellä on siihen laittaa. Pieniä tehtäviä ajatustyön tueksi. Arvojen kartoitusta, tien viitoittamista. Riittävästi ravintoa kehoa ja mieltä ravitsemaan.

  Pikku hiljaa huomaat, että ne tulokset, mitä aiemmin olet raivolla tavoitellut, alkavat lähestyä huomaamatta. Hyvän olon ja armollisuuden kautta. Lempeästi omaa kehoa kuunnellen.

  Teen töitä mm. masennusta sairastaneiden ja burn outin kokeneiden, keskittymisvaikeuksista kärsivien, yleistä väsymystä potevien, heikon itsetunnon kanssa painiskelevien ja erityisherkkien asiakkaiden parissa. Toimintaterapeutin koulutukseni antaa personal training – valmennuksille hyvän pohjan, jota psyykkisen puolen täydennyskoulutukset sekä seksuaalineuvojan koulutus täydentävät.

  Ole tärkeä itsellesi. Miksi et aloittaisi jo tänään?

  *Halutessasi mahdollista tehdä kehonkoostumusmittaus, lihaskuntotestit sekä hapenottokyvyn määritys Polarin lepotestin avulla. Kuntosalitreeniin liittyy aina liikeratojen, kehonhallinnan ja liikkuvuuden tarkastelua, jota seurataan koko valmennuksen ajan.

  ” Yksi parhaista opettajista, mitä minulla on koskaan ollut. Johdonmukainen, selkeä ja hauska. Näkee että rakastaa työtään. ” Opiskelijapalaute

  #SEKSIÄTYÖPAIKALLA?

  Koulutus ja luentopaketit yrityksille ja ryhmille

  Tämän päivän työelämässä on monenlaisia haasteita ja monimutkaisia tekijöitä, jotka velvoittavat niin työntekijöitä kuin johtajia muokkaamaan asenteitaan, uudistamaan toimintatapojaan ja arvostamaan moninaisuutta rikkautena. Haasteellisuutta tuovat erilaiset uudistuspaineet ja rakennemuutokset, puhumattakaan tehokkuuden, tuottavuuden ja vaikuttavuuden vaatimusten kohoamisesta. Työyhteisöihin on sekoittuneina erilaisia ihmistyyppejä, joilla jokaisella on oma paikkansa kokonaisuudessa ja tuottavassa työssä.

  Toimiva työyhteisö on keskeinen tavoite organisaatiossa. Siellä tiedonkulku toimii ja avoin, kannustava sekä salliva ilmapiiri antaa yksilöille rohkeutta nostaa esiin vaikeitakin asioita, joita voidaan sitten yhteistyössä pyrkiä selvittämään. Tämä edellyttää samalla vahvaa keskinäistä luottamusta kaikkien työyhteisön jäsenten kesken. Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä niin sisällöllisesti kuin vaativuudenkin suhteen.

  Riittävän hyvällä tiedonkululla ja yhteisillä pelisäännöillä sekä keskinäisellä vuorovaikutuksella rakennetaan erilaisille ihmistyypeille soveltuva työyhteisö, joka on samalla todennäköisesti sekä tehokas että tuottava, kuin myös hyvinvoiva.

  KOULUTUS JA LUENTOPAKETIT YRITYKSILLE JA RYHMILLE

  Onnellinen työelämässä
  Voiko voimia työntekemiseen saada lisää ja miten se tapahtuu? Miten arkea on mahdollista hallita ja tuoko se lisää jaksamista ja tehokkuutta myös työpaikalle. Kuinka paljon jatkuva multitaskaaminen vie aivokapasiteettia ja tulemmeko  jatkuvasti tyhmemmiksi.

  Kesto: 1,5 h

  #seksiätyöpaikalla?
  Työpaikoilla toisten kanssa läheisesti toimiminen luo jännitteitä. Usein juuri minäkuvasta, itsetunnosta ja temperamenttieroista lähtien.  Myös ihmisten väliset seksuaaliset jännitteet kuuluvat työpaikoille osana ihmisyyttä. Yksi seminaarin keskeisistä kysymyksistä kuuluu, miten omalla esimerkillä ja asenteella voi vaikuttaa työilmapiiriin ja mistä se kaikki lähtee?

   

  Seminaarissa käsitellään itsetuntoa, minäkuvaa, ihmisten välisiä herkkyyseroja, vuorovaikutustaitoja ja peilataan omaa kehollisuutta suhteessa muihin arvokeskeisestä näkökulmasta. Käytännönläheinen, osallistava ja helposti lähestyttävä tapa käsitellä joskus jopa vaikeaa aihetta.

  Kesto: 2-3 h

  Hyvinvoinnin aakkoset
  Luennolla keskustellaan siitä, mistä kaikista osatekijöistä hyvä kunto koostuu ja miten lähteä omakohtaisesti parempaa kuntoa kohti. Luentokokonaisuus pitää sisällään puhetta palautumisesta, ravinnosta, liikkumisesta, kehonkuvasta ja elämänarvoista. Kaikki eivät ole luontaisia treenaajia, eivätkä kaikki viihdy sohvalla. Voiko syyllistymisestä ja syyllistämisestä päästä irti ja sitä kautta lisätä omaa jaksamista sekä hyvinvointia?

  Kesto: 1.5 h

  Toimistotyöläisen ruokapäivä
  Luento oikeanlaisen ruokavalion koostamisesta jokaisen yksilölliseen arkeen. Miten toimistotyöläisen tulisi syödä jaksaakseen arjessa paremmin ja hallitakseen painoaan. Miten estää painonnousu ikävuosien lisääntyessä. Miten jaksaa treenata työpäivän jälkeen ja mitkä ovat tyypillisimmät mokat ruokavaliossa.

  Kesto: 8 ryhmäkertaa, tapaamisia kerran viikossa. Yhden kerran kesto 1h.

  Luentoja ja luentokokonaisuuksia sekä ryhmiä on mahdollista räätälöidä yrityksen tai ryhmän tarpeista sekä toiveista käsin. Luentojen oheen on mahdollista tilata myös yksilötapaamisia.

  Kysy lisää ja kerro toiveesi!

  “Olen oppinut tuntemaan Liina Sieversin valovoimaisena esiintyjänä ja osaavana kouluttajana. Hänen luentonsa Suomen Coaching-yhdistyksen Coaching Day -tapahtumassa lokakuussa 2014 tempaisi minut mukaansa ja kannusti konkreettisella tasolla tekemään arkisia hyviä valintoja oman hyvinvointini eteen. Liina Sievers yhdistää esityksiinsä sopivasti luennointia ja toiminnallista tekemistä, tietoa ja tunnetta. Myös yhteistyö tapahtuman ja luennon suunnitteluvaiheessa sujui joustavasti ja miellyttävästi. Suosittelen lämpimästi Liina Sieversin luentoja muillekin organisaatioille!” Pia Winqvist

  #HETKIOMAAAIKAA

  Hyvinvointia sinulle

  #HETKIOMAAAIKAA

  Hyvinvointia sinulle ja kumppanillesi

  #HETKIOMAAAIKAA

  Hyvinvointia työpaikallesi

  Liina Sievers

  Liina Sievers

  Terapeutti, auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS), valmentaja, yrityskouluttaja

   

  p. 050 – 549 9995

  liina ( at ) liinasievers.fi

   

  Sturenkatu 36

  00550 Helsinki

   

  instagram: @koutsiliina

   

  Terapia-  valmennus- ja seksuaalineuvontapalvelut

  – Terapeuttisin menetelmin  henkiseen sekä fyysiseen hyvinvointiin!

   

  Terapeuttisin keinoin on mahdollista hoitaa mm. uupumusta, alavireisyyttä, jännitystä, pelkoja ja erilaisia menneisyydestä kumpuavia traumaattisia kokemuksia.  Tämän tyyppinen työskentely soveltuu yleensä jokaiselle, joka on halukas tarkastelemaan itseään, ympäristöään ja taustaansa. Terapia, neuvonta  ja keskusteluapu on tarpeen, kun omat voimat eivät enää riitä ongelmista selviämiseen.

   

  Se, että olet löytänyt tiesi sivuilleni, kertoo jo siitä, että olet ottanut askelen kohti omaa hyvinvointiasi. Olet lämpimästi tervetullut – ihana että olet siinä!

   

  Oletko saanut apua ja kenen kanssa olet saanut jakaa kokemuksiasi? 

   

  Kukaan meistä ei ole elänyt täysin traumatonta elämää. Jokaisella meistä on kuitenkin vahva sisäsyntyinen tarve tulla nähdyksi, kuulluksi, ymmärretyksi ja hyväksytyksi juuri sellaisena kuin olemme. Tärkeimpänä kaikessa on oma kokemuksesi siitä, millaista oma elämäsi on tällä hetkellä – tai millaista toivot sen olevan tulevaisuudessa.

  Moni meistä on eksyksissä seksin ja parisuhteen, vanhemmuuden, ihmisenä olemisen, ihmissuhteiden ja oman jaksamisen kanssa. On kuin olisi jatkuvasti vailla jotakin: olo on usein tyytymätön, väsynyt ja haluton.

  Saatat miettiä, tarvitsetko ja haluatko terapiasta, valmennuksesta tai neuvonnasta tukea jaksamiseesi, ja  vielä epäröidä – Osaanko puhua huolistani, jos en itsekään tunne niiden syytä? Ovatko ongelmani tarpeeksi isoja? Otetaanko minut tosissaan? Selviävätkö asiat puhumalla?

   

  Jos vielä harkitset asiaa, voit pohdintojesi tueksi miettiä näitä tekijöitä

   

  • Kauanko ongelma on jatkunut? Onko vointisi muuttunut viime aikoina?
  • Onko lähipiirisi huolissaan jaksamisestasi?
  • Onko sinulla häiritsevää, toistuvaa käyttäytymistä tai ajatuksia, joista et pääse eroon?
  • Pystytkö rentoutumaan?
  • Onko sinulla fyysisiä stressioireita, kuten uni- tai keskittymisvaikeuksia?
  • Haittaavatko oireet ihmissuhteita ja arjesta selviytymistä?
  • Onko elämäntilanteesi suhteellisen rauhallinen, jotta pystyt pysähtymään ajatustesi äärelle ja käymään niitä läpi kanssani?

   

  Voit tulla tapaamaan minua yksin tai kumppanisi kanssa. Suosittelen vahvasti ennaltaehkäisevää työtä oman psyykkisen hyvinvoinnin sekä parisuhteen eteen. Miksi odottaa siihen, että kriisi on päällä. Usein elämänkriisit olisivat vältettävissä, mikäli asioista osattaisiin ja uskallettaisiin keskustella hyvissä ajoin, rakentavassa hengessä.

   

  Minulla on terapeuttisen ja seksologisen koulutuksen lisäksi vuosien kokemus  personal trainingista sekä ravintovalmennuksesta. Halutessasi voimme tarkastella jaksamistasi palautumisen, liikunnan sekä ravitsemuksen näkökulmista henkiseen hyvinvointiin yhdistettynä. Usein mm. uupumuksen taustalla saattaa olla osaltaan vaikuttamassa  liian vähäinen tai vääränlainen ravinnon saanti, liiallinen ja liian kovatehoinen liikkuminen sekä riittämätön palautuminen henkiseen kuormitukseen yhdistettynä.

   

   

  #SEKSIÄTYÖPAIKALLA?

  Koulutuksia yrityksille

  Tämän päivän työelämässä on monenlaisia haasteita ja monimutkaisia tekijöitä, jotka velvoittavat niin työntekijöitä kuin johtajia muokkaamaan asenteitaan, uudistamaan toimintatapojaan ja arvostamaan moninaisuutta rikkautena. Haasteellisuutta tuovat erilaiset uudistuspaineet ja rakennemuutokset, puhumattakaan tehokkuuden, tuottavuuden ja vaikuttavuuden vaatimusten kohoamisesta. Työyhteisöihin on sekoittuneina erilaisia ihmistyyppejä, joilla jokaisella on oma paikkansa kokonaisuudessa ja tuottavassa työssä.

  #ELÄMÄNIKUNNOSSA

  Kuntovalmennukset

  Monen vuoden valmennuskokemuksen perusteella tiedän, että silloin, kun olo on vetämätön ja oma peilikuva tuntuu vieraalta, ihminen haluaa muutosta. Sitä muutosta haetaan usein kovilla treeniohjelmilla ja tiukoilla dieeteillä sekä tappavalla armottomuudella itseä kohtaan. Kuvitellaan, että kehon ja mielen rankaisu on tie parempaan elämään. Pako omasta todellisuudesta voi tuntua helpotukselta. Se on luonnollinen ja inhimillinen reaktio. Niin ihmismieli toimii.

  #SEKSUAALINENMINÄ

  Seksuaalineuvonta ja terapia

  Seksuaalisuus määrittelee hyvin pitkälle ihan kaikkea sitä, miten itsemme koemme ja miten toimimme niin kotona, töissä, kuin harrastusten parissa. Seksuaalisuus on ihmisen luontainen psykofyysinen ominaisuus, joka liittyy kiinteästi kaikkiin elämän osa-alueisiin. Se on ihmisen yksilöllinen perustarve, suhde omaan minään ja kehoon. 

  Jokainen meistä on ainutkertainen. Jokaisella on tarve tulla nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi. Joskus siihen tarvitsee ulkopuolista apua. Sekin on ihan ok. 

  Varaa aika jo tänään!

  #FIRSTBEAT

  Hyvinvointimittaus

  Firstbeatin Hyvinvointianalyysi perustuu sydämen sykevälivaihteluiden mittaamiseen ja niiden analysointiin. Analyysi kuvaa palautumisesi riittävyyttä ja auttaa tunnistamaan stressaavat tekijät työssä ja vapaa-ajalla. Pienilläkin muutoksilla voit parantaa hyvinvointiasi merkittävästi.

  Hyvinvointianalyysi arvioi unen laatua ja riittävyyttä sekä auttaa löytämään ratkaisun paremman palautumisen saavuttamiseksi. Hyvinvointianalyysi kertoo, oletko riittävän aktiivinen ja onko harjoittelusi riittävän tehokasta saadakseen aikaan positiivisia terveysvaikutuksia ja kohottaakseen kuntoasi.

  Varaa omasi tänään!

  “Liinan valmennusote on hyvin ihmisläheinen ja sellainen, jossa omaan arkeen saadaan actionit istumaan. Sain kärsivällisyyttä ja ymmärrystä siihen, että tämä on koko elämän mittainen projekti. Kaiken lisäksi Liinan kanssa treenaaminen on hauskaa.” Karoliina